Najlepšie Noise-Canceling slúchadlá v roku 2023

Myslíte si, že jedinou zmysluplnou voľbou medzi slúchadlami s aktívnym potlačením hluku je stále BOSE? Vyvrátime Vás z omylu. Tieto slúchdlá sú najlepšie.

Tomuto segmentu desaťročia dominovala spoločnosť BOSE, pomery sa však zmenili a naše odporúčania musíme venovať iným značkám. V tomto článku nájdete tie najlepšie noise-canceling slúchadlá z celkovo štyroch podkategórií.

Zdroj: Sony

Čo je to Noise-Canceling?

Active Noise-Canceling (tiež ANC alebo aktívne potlačenie okolitého hluku) je funkcia, ktorá pomáha stíšiť zvuky z okolia a umožňuje Vám lepšie počuť to, čo počuť chcete. Či už je to hudba alebo film, takéto slúchadlá vedia pomôcť najmä v hlučnom prostredí.

Aj keď táto technológia zďaleka nie je dokonalá, dokáže výrazne spríjemniť pozeranie filmu, napríklad ak máte doma hlučné deti. Najlepšie však fungujú v prostredí, kde je hluk konštantný a nemenný, pretože vtedy sa slúchadlá nepomýlia. Fungujú tak, že vysielajú presne opačnú zvukovú vlnu, ako je zvuková vlna okolitého hluku, čím sa tieto vlny navzájom vyrušia a nepočujete ich.

Ktoré slúchadlá teda odporúčame?

Celkovo najlepšie – Sony WH-1000XM3

Tieto slúchadlá sú už treťou generáciou slúchadiel WH-1000X a Sony ich postupne dostalo na popredné priečky v kvalite spracovania, kvalite zvuku a spoľahlivosti aktívneho potláčania hluku. Slúchadlá sedia na hlave veľmi príjemne a ani pri dlhšom počúvaní sa necítite nekomfortne. Aj napriek tomu, že na trhu je už aj štvrtá generácia tejto rady slúchadiel, stále odporúčame tieto. Dôvod je jednoduchý: Slúchadlá Sony WH-1000XM4 neponúkajú nič moc naviac. So svojou cenovkou okolo 260€ na Heureka.sk sa jedná o najlepšiu možnú voľbu. Ak Váš rozpočet nesiaha tak vysoko, nezúfate, nižšie nájdete aj lacnejšie slúchadlá.

Zoženiete ich napríklad tu. Kompletnú recenziu si viete pozrieť tu.

Sony WH-1000XM3 (Black) Over-ear Bluetooth® wireless noise ...
Zdroj: Sony

Najlepšie lacné slúchadlá – Anker Soundcore Life 2

Ceny slúchadiel s aktívnym potlačením hluku išli počas rokov dolu. V najnižších cenových kategóriách ale potlačenie hluku nie je na tak dobrej úrovni, aby sme ich mohli odporučiť. Ak chcete lacnejšiu alternatívu, musíte hľadať v cenovej relácii okolo 100€. Konkrétne Life 2 stoja niečo málo nad 100€ a ponúkajú solídnu konštrukciu a na svoju cenu dobrý zvuk. Za WH-1000XM3 zaostávajú, ale určite sa jedná o vynikajúci pomer ceny a výkonu.

Nájdete ich tu.

Anker Soundcore LIFE 2, čierna | MALL.SK
Zdroj: Anker Soundcore

Najlepšie true-wireless slúchadlá pre iPhone – Apple AirPods Pro

Apple AirPods Pro sú vylepšenou verziou úspešných slúchadiel AirPods. Ponúkajú true-wireless funkcionalitu a solídnu výdrž batérie. Aj keď nehrajú tak dobre, ako by mohli, sú stále najlepšou voľbou pre používateľov Apple ekosystému. Ak máte iPhone, pripojenie k slúchadlám je viac ako jednoduché a hudbu si môžete užívať behom sekúnd. S cenovkou len o niečo nižšou ako je u Sony WH-1000XM3, by sme si radšej priplatili za ekvivalent od Sony. Ak Však potrebujete slúchadlá, ktoré zmestíte do vrecka, a ste ochotný si priplatiť, toto sú najlepšie true-wireless slúchadlá s aktívnym rušením okolitého zvuku pre iPhone.

Pozrite si ich tu.

AirPods Pro | iSTYLE
Zdroj: Apple

Najlepšie true-wireless slúchadlá pre Android a PC – Sony WF-1000XM3

Aj keď AirPods fungujú aj na Android a PC zariadeniach, jednoduchosť pripojenia, ktorá ich radí medzi špičku, na iných zariadeniach ako od Applu nefunguje. Preto sme v tejto podkategórii vybrali konkurenčné slúchadlá od Sony. S cenou už od 150€ sú vynikajúcou alternatívou aj pre používateľov iPhonu, ktorí nepotrebujú výhody AirPodov a stačí im kvalitný zvuk a prekvapivo dobré potlačenie okolitého hluku. Batéria tiež nie je zlá. Odporúčame Vám si ich aspoň pozrieť, ak zvažujete kúpu hocakých Noise-Canceling slúchadiel.

Nájdete ich tu.

Sony WF-1000XM3 - Recenzie.SME.sk
Zdroj: Sony