HONOR Magic V: Prvý skladací smartfón od značky Honor

Honor Magic V zaujme najmä na zahraničnom trhu. Podarí sa mu však presvedčiť ľudí, že toto je zariadenie, ktoré chcú?

Bývalá podznačka Huawei – Honor pred istým časom oznámila svoj prvý skladací smartfón s názvom Honor Magic V.

Používa podobný skladací tvar ako zariadenia Samsung Galaxy Z Fold, pričom kombinuje veľký vnútorný skladací displej s menším externým displejom, ktorý možno používať počas zariadenie je zložené.

Cena smartfónu Honor Magic V začína na 9 999 čínskych juanoch, čo je približne 1430 eur. Za túto sumu dostaneš model s 256 GB interného úložného priestoru.

Slušné parametre a pomerne „nízka cenovka“

Vnútorná skladacia obrazovka má rozmery 7,9 palca od rohu k rohu. Rozlíšenie sa zastavilo na hodnote 2272 x 1984 s pomerom strán 10:9 . Čo sa týka obnovovacej frekvencie, tá je tu slušných 90 Hz.

Jedná sa o niečo väčší displej ako má smartfón Z Fold 3 od Samsungu, ktorého vnútorná obrazovka má 7,6 palca s rozlíšením 2208 x 1768. Honor hovorí, že vnútorná obrazovka Magic V je ako keby si používal dve obrazovky s pomerom strán 21:9 vedľa seba.

Honor Magic V
HONOR Magic V, zdroj: GSMArena.com

Externá obrazovka Magic V je tiež o niečo väčšia ako Z Fold 3. Má konkrétne 6,45 palca (v porovnaní s 6,2″ pre Samsung), s rozlíšením 2560 x 1080, obnovovacou frekvenciou 120 Hz a pomerom strán 21:9. Honor hovorí, že to pomôže urobiť zariadenie praktickejším, keď ho nebudeš chcieť rozložiť.

Nový Snapdragon 8 Gen 1, 12 GB RAM či 66 W rýchlonabíjanie

V zloženom stave meria Magic V na šírku 72,7 mm, hrúbku 14,3 mm a výšku 160,4 mm. Po rozložení sa rozšíri na šírku 141,1 mm a má hrúbku 6,7 mm. To je o niečo širšie ako najnovší Z Fold od Samsungu, pričom je celkovo o niečo tenší, keď je zložený.

Skladací Honor je však o niečo ťažší. Je k dispozícii v troch farbách: oranžová, strieborná a čierna. Generálny riaditeľ spoločnosti Honor George Zhao hovorí, že „skladačka“ by mala prežiť až 200 000 zložení a rozložení.

Honor Magic V
HONOR Magic V, zdroj: GSMArena.com

Interne Magic V poháňa najnovší čipset Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 1. Procesor je spárovaný s 12 GB RAM a 256 GB alebo 512 GB úložného priestoru. Má 4 750 mAh batériu, ktorá sa dá nabíjať až 66 W. Rýchlonabíjanie ti poskytne cca 50 percent nabitia za 15 minút.

Je kompatibilný s 5G a používa softvér Honor Magic UI 6.0 s Androidom 12. Ten zároveň podporuje zobrazenie viacerých okien aplikácií súčasne. Pokiaľ ide o fotoaparáty, Honor zahrnul tri 50-megapixelové snímače na zadnú stranu sklopného zariadenia.

Tie zahŕňajú hlavný snímač, ultraširokouhlý fotoaparát a niečo, čo Honor nazýva „fotoaparát s vylepšeným spektrom“. Magic V má dvojicu 42-megapixelových selfie kamier, jednu zabudovanú vo vonkajšom displeji a jednu zabudovanú vo vnútornej skladacej obrazovke.

Honor Magic V
HONOR Magic V, zdroj: GSMArena.com

Honor sa pripája k čoraz dlhšiemu zoznamu spoločností, ktoré buď oznámili, alebo začali predávať skladacie smartfóny. Nedávno sme videli, že Oppo koncom minulého roka oznámilo svoje Find N. Bývalá materská spoločnosť Huawei má tiež svoje vlastné skladacie zariadenie, a teraz už aj Honor.