Instagram a jeho IGTV: Neruší sa, len presúva

Ak si sa v nedávnej dobe zľakol, že zmizli tvoje obľúbené IGTV videá, nemusíš sa báť. Instagram ich len zlúčil pod jednu strechu.

Spoločnosť Instagram nedávno oznámila, že sa rozhodla pre skombinovanie IGTV a klasických videí do jedného formátu. Ten ponesie názov Instagram Video. Instagram Video má ľuďom uľahčovať objavovanie nového videoobsahu. Nová záložka bude k dispozícii v profile používateľa hneď vedľa položky „Reels“.

Vďaka tejto zmene ľudia nájdu IGTV, videá a živé prenosy v novej a vylepšenej aplikácii pod názvom Instagram TV. Instagram tiež oznámil nové funkcie, ktoré ľuďom pomôžu zjednodušiť vytváranie videí pomocou orezania, filtrov, označovania polohy či ľudí pre všetky videá.

Páči sa nám, že naša komunita tvorcov prijala video ako kľúčový formát na rozprávanie svojich príbehov, zábavu a spojenie s publikom. Chceme, aby bolo vytváranie a objavovanie videí na Instagrame ešte jednoduchšie.

Alexandru Voica – hovorca Facebooku

Instagram Video prichádza vo chvíli, kedy tento druh obsahu tvorí takmer polovicu všetkého času, ktorý ľudia strávia na Facebooku. Táto záložka je už dostupná pre všetkých používateľov. Ak sa ti v Instagram aplikácii nezobrazuje, aktualizuj si ju. Poprípade ju jednoducho zatvor a znova otvor.

IGTV
IGTV, zdroj: Instagram.com

Okrem tejto novej funkcie Instagram nedávno pridal aj selektívnu možnosť zdieľania príbehov s názvom „Blízki priatelia“. Táto funkcia funguje podobne ako predošlý zoznam blízkych priateľov. Rozdiel bude v tom, že v niektorých príspevkoch môžeš zrušiť začiarknutie niektorých používateľov daného zoznamu.

Ako to funguje?

1.) Pri vytváraní príbehu klikneš na tlačidlo Zdieľať

2.) Ak chceš zobraziť všetky profily, ktoré môžu vidieť tvoj príbeh, vyberieš možnosť Blízki priatelia

3.) Zmeníš, kto môže vidieť tvoj príbeh, výberom alebo zrušením začiarknutia profilov

Tvoj zoznam zostane bez zmeny, kým nebude opäť upravený.